Barbaresco D.O.C.G. 2013
odroda: 100% Nebbiolo
vinifikácia a zrenie: hrozno "leží" na šupkách 10-15 dní, kvasenie prebieha prirodzene avšak pri kontrolovanej teplote, následne víno zreje 30-36 mesiacov v dubových sudoch z čoho 30% sú nové bariky.
Fattoria San Giuliano je rodinný podnik, ktorý vedie Giulio Pastura a jeho manželka Mariella a ktorí si sami robia takmer všetky vinárske a vinohradnícke práce. Samotné vinice pozostávajú z 15 akrov a dopestovávajú sa na nich odrody Moscato, Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis a Brachetto v zónach Roero a Neive talianskeho Piemontu. Vinice sa vyznačujú ideálnou expozíciou voči slnečnému žiareniu a vánku čo ma za následok že, vinná réva je robustná a "produkuje" charakteristické a plné vína. Vek viniča sa pohybuje od 15 až do 60 rokov. Vína zo štatútu Fattorie San Giuliano vyjadrujú vášeň a hlbokú osobnú účasť, ktorá sa prejavuje v ich tvorbe. Vína opakovane dosahú TOP kvalitu a reprezentujú danú oblasť ako aj ich samotnú charakteristiku lepšie než mnoho ostatných známejších a drahších značiek. Pre odborníkov môžeme poznamenať, že pre všetky červené vína z Fattoria San Giuliano sa hodnota EXTRACTu pohybuje nad 30.
Možnú dostupnosť môžete preveriť na info@wineshelf.sk